Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

de Merisor in Mancaruri cu carne, 9 Ian 2014 | 3685 vizualizari

 

Pentru ca am facut chiftelute si au fost cam multicele, m-am gandit sa le prepar un sos de zacusca si sa le servim cu tagliatelle. Si uite asa am mai incropit o masa calda.

 

INGREDIENTE

Pentru preparare tagliatelle:
  • 8 rondele de paste tagliatelle
  • 1 l apa
  • sare
Pentru sos:
  • 400 gr zacusca
  • 200 ml apa
  • 2 foi de dafin
  • 3 graunti usturoi
  • 3 linguri ketchup picant de casa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 12 chiftelute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca:

Pentru chiftelute reteta este aici.

Pregatim in acelasi timp si tagliatellele si sosul.

Punem un vas cu apa si putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam tagliatelele, pe care le vom lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute.

Apoi le scurgem de apa. Nu le-am mai trecut prin jet de apa rece ca sa nu se desfaca, imi plac asa in cuiburi.

Pentru sos, punem la foc incet zacusca cu apa si foaia de dafin. 

Curatam usturoiul si li tocam marunt sau il presam.

Spalam  patrunjelul si il tocam marunt.

Lasam zacusca pe foc pana clocoteste de 2-3 ori, apoi adaugam chiftelutele, ketchupul si usturoiul.

Mai lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul.

Nu am mai adaugat alte condimente intrucat este zacusca destul de condimentata si gustoasa.

Servim alaturi de muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână