Tagliatelle cu sos de rosii uscate si pesto

de Cristi Roman in Paste, 15 Iul 2013 | 7105 vizualizari

 

Un preparat foarte gustos si consistent chiar daca nu are carne.

 

INGREDIENTE

  • tagliatelle proaspete;
  • 150 ml smantana lichida;
  • 4-5 rosii uscate tinute in ulei;
  • o lingurita ulei din borcanul rosiilor uscate;
  • o lingurita de pesto verde.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de rosii uscate si pesto:

Pastele fierte aldente, cam 3 minute maximum in apa fiarta, fiindca sunt proaspete. In paralel sosul: prima oara smantana lichida, iar cand aceasta incepe sa fiarba un pic se adauga rosiile uscate taiate in bucati mai mici, apoi lingura de ulei de rosii uscate si se amesteca la foc mediu cam doua minute. Dupa aceea se adauga lingurita de pesto. Apropo – pesto rosu merge si mai bine, am folosit o data pesto rosu si a fost minunat. E foarte ok insa si cu pesto clasic, verde. Se mai amesteca inca un minut, pana cand sosul devine galbui cu nuante de verde si visiniu, o combinatie interesanta.

Se inchide focul si se adauga pastele peste sos, amestecandu-se constant pentru uniformizare. Se servesc fie cu parmezan ras, fie cu patrunjel proaspat tocat marunt – am ales ultima varianta – fiindca sosul era deja cremos si nu am mai avut nevoie de parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de rosii uscate si pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]