Tagliatelle de casa cu sfeclă roșie și ricotta

de Catalina L in Paste, 25 Oct 2015 | 3230 vizualizari

 

De ce o reteta roz?
Pentru campania de preventie impotriva cancerului de san.

Din 1985, luna octombrie este colorată roz:, este luna de informare si prevenire a cancerului mamar. Aceasta boala grava este frecventa la femeile in varsta de peste 50 de ani, insa nici restul nu sunt pe deplin ferite de pericol.
Pune-ti sanatatea pe primul loc si fa un control de rutina pentru a te asigura ca nu ai niciun fel de problema. In plus, fii solidara cu milioanele de femei din lume care sufera de aceasta afectiune si implica-te in campaniile de preventie a cancerului mamar.

 

INGREDIENTE

Pentru paste:

  • 2 oua mari
  • 70 g sfeclă fiarta
  • 1 praf de sare
  • 250-300 g de făină (am pus faina normala- făină de grâu T65 în reteta originala)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • piper

Pentru sos:

  • 50 g sfeclă roșie fiarta
  • 2 linguri ricotta
  • 2 linguri smântână lichida
  • sare și piper
  • seminte de mac pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle de casa cu sfeclă roșie și ricotta:

M-am inspirat de la o reteta frantuzeasca - vezi aici

Pastele de casa cu sfecla rosie sunt o premieră si pentru mine - resultatul este foarte bun si original.

Nu este insa chiar ușor de facut, trebuie să fainam bine aluatul caci este foarte lipicios.

Pregătiți Tagliatelle:

Dati sfecla pe razatoarea cea mica.

Se pun toate ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2.

Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.

Daca este nevoie adaugam un pic de făină (30-50 grame).

Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora.

Făinăm bine suprafața de lucru si framantam aluatul un pic. Impartim aluatul in 3.

Fainam si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.

Foaia obtinuta o fainam, o impaturim in 4 si o introducem din nou. Repetam operatia.

Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la 4.

Fainam foaia de fiecare data.

Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat.

Repetam procedura cu tot aluatul.

Schimbam modulul, punem cel pentru tagliatelle.

Trecem benzile prin modul si tăiem foile in tagliatelle.

Le punem la uscat bine separate pe un prosop curat.

Presaram faina deasupra.

Pregătiți sosul:

Dati sfecla pe razatoarea cea mica.

Intr-o cratita punem ricotta, sfecla și smântâna.

Adaugăm sare și piper și amestecăm bine pana cand amestecul devine cremos.

Dacă este prea gros adăugați un pic de lapte. 

Puneti la fiert tagliatellele în multă apă clocotită cu sare.

Se toarnă un pic de ulei pentru a preveni lipirea lor.

Gatiti timp de 3-4 minute sau până când pastele se ridica bine la suprafata. 

Scurgeti pastele, puneti in farfurie, se pune deasupra sosul, se amesteca.

 

Se decoreaza cu seminte de mac si se serveste imediat.

Poftă bună !!!!

TIPS-URI

1

trebuie să fainam bine aluatul caci este foarte lipicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casa cu sfeclă roșie și ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 08:53

Ksenya 1

26.10.2015, 08:54

originala reteta!

anca_rm 1

26.10.2015, 09:00

interesanta reteta

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spätzle cu ciuperci si smantana