Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval

de Miha in Paste, 20 Mai 2010 | 8986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tagliatelle:
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250 g smantana
  • 200 g cascaval
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval:

Tagliatelle:

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

Eu le-am facut cu ajutorul masinii de paste. De mare ajutor masinuta asta. :)

Inainte de a pune la fiert in apa cu sare, se scutura de surplusul de faina. Se fierb putin, pana se ridica la suprafata, cca 2 minute, apoi se strecoara.

Sosul:

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc foarte putin in 2 linguri cu ulei de masline. Se adauga smantana, se dau cateva clocote, apoi se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Se potriveste gustul de sare si piper, se mai dau cateva clocote, pana se topeste cascavalul.

Sosul se toarna peste paste si se omogenizeaza.

Se servesc calde cu friptura de pui inabusita cu muuuuult usturoi. :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

elena500 1

21.05.2010, 16:15

la noi se fac doar taietei

Miha 1

21.05.2010, 17:23

Asa e Elena, dar tagliatelle suna mai pompos.

mena29 1

24.05.2010, 17:26

am lasat furculitele am luat o portie generoasa si am plecat dupa ce am pastrat reteta la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste semi-carbonara la cuptor