Taietei de casa

de MIUTA in Paste, 16 Iun 2011 | 8912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri de ou
  • un praf de sare mic
  • faina 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei de casa:

Eu folosesc de obicei la taieteii de casa doar galbenusurile.Ouale e preferabil sa fie de casa deoarece taieteii o sa aiba o culoare frumoasa.Albusurile ramase se folosesc la altceva,eu am facut un chec.

Am pus intr-un lighean 4 galbenusuri,un praf mic de sare si faina atat cat este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare.

Aluatul se tine acoperit cu un stergar o jumatate de ora.

Se intinde cu sucitorul pe o planseta infainata foarte putin.E preferabil sa nu folosim faina decat foarte putin la intins foaia.

Se intind foi foarte,foarte subtiri si se pun la uscat pentru 30 minute.

Dupa cele 30 minute se ruleaza foile fiecare separat.

Se taie foarte subtire, cu un cutit ascutit, taieteii.Daca doriti sa faceti taietei cu branza sau sub alta forma se pot taia si mai lati.

Eu am pregatit cu lapte aseara si deabia astept sa fac sambata supa dulce de pui cu taietei de casa.

Va doresc spor la treaba,merita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

„Pizza altfel”, pe blat de cartofi  – Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

la 15:08

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei de casa