Taitei chinezesti cu peste

de simona72 in Pastrav, 28 Feb 2013 | 6446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • medalion de pastrav somonat sau alt peste
  • o jumatate de lamaie
  • 4 frunze busuioc
  • 4frunze menta
  • o lingura sos de soia
  • o lingura sos de peste
  • o lingura ulei de susan
  • sare
  • piper

pt taitei:

  • taitei chinezesti sau orice fel de taitei
  • un morcov
  • un fir apio
  • o ceapa rosie mica sau jumatate dintr-una mare
  • 2 linguri muguri de fasole la borcan
  • un catel de usturoi
  • ardei iute
  • sos de soia
  • sos de peste
  • ulei de fistic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei chinezesti cu peste:

Eu am avut pastrav somonat proaspat, asta am gasit asta am cumparat, puteti folosi orice fel de peste va place. Deci, pestele curatat, spalat, condimentat cu sare si piper.

Am facut o marinata din toate ingredientele enumerate mai sus, am pus marinata peste peste si am dat la frigider pt o ora cel putin. L-am pus in vas termorezistent, l-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 10 minute cel mult. Cit s-a facut pestele am facut taiteii. Ii punem in apa cu sare la fiert, ii lasam conform instructiunilor de pe ambalaj.

Curatam legumele, le taiem julien, le punem in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei de fistic, ardeiul iute l-am pus intreg si la urma l-am scos, prajim legumele 3-4 minute , cind sunt gata adaugam taiteii, sosul de peste si sosul de soia, mugurii de fasole, mai lasam 1 minut si sunt gata. Am oprit focul si am mai stropit cu putin de ulei de fistic pt a intensifica gustul.

Taiteii i-am servit impreuna cu pestele . Merge un pahar de vin rosu sau alb dupa asa masa.

 

TIPS-URI

1

se face fffff repede, mincarea o puteti combina si cu alte ingrediente, depinde ce aveti in casa si ce va place, eu niciodata nu-i fac la fel taiteii

2

este important sa aveti un peste bun, proaspat

3

uleiul de fistic da o mare parte din gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei chinezesti cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar