pt taitei:
Eu am avut pastrav somonat proaspat, asta am gasit asta am cumparat, puteti folosi orice fel de peste va place. Deci, pestele curatat, spalat, condimentat cu sare si piper.
Am facut o marinata din toate ingredientele enumerate mai sus, am pus marinata peste peste si am dat la frigider pt o ora cel putin. L-am pus in vas termorezistent, l-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 10 minute cel mult. Cit s-a facut pestele am facut taiteii. Ii punem in apa cu sare la fiert, ii lasam conform instructiunilor de pe ambalaj.
Curatam legumele, le taiem julien, le punem in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei de fistic, ardeiul iute l-am pus intreg si la urma l-am scos, prajim legumele 3-4 minute , cind sunt gata adaugam taiteii, sosul de peste si sosul de soia, mugurii de fasole, mai lasam 1 minut si sunt gata. Am oprit focul si am mai stropit cu putin de ulei de fistic pt a intensifica gustul.
Taiteii i-am servit impreuna cu pestele . Merge un pahar de vin rosu sau alb dupa asa masa.
1
se face fffff repede, mincarea o puteti combina si cu alte ingrediente, depinde ce aveti in casa si ce va place, eu niciodata nu-i fac la fel taiteii
2
este important sa aveti un peste bun, proaspat
3
uleiul de fistic da o mare parte din gust