Taitei cu varza, de post

de vasimur in Mancaruri de post, 15 Mai 2021 | 8907 vizualizari

 

Este o rețetă simplă și rapidă, cu puține ingrediente dar care poate fi o masă ușoară, de seară. Vă recomand acest fel de mâncare și în zilele de post, bineînțeles dacă folosiți paste fără ouă.

 

INGREDIENTE

  • 1 varză murată (cca 1 kg)
  • 1-2 cepe
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 pungă cu tăiței lați, fără ouă (cca 200 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu varza, de post:

Curățăm ceapa, o spălăm, după care o tocăm mărunt și o călim până ce se inmoaie și devine transparentă ca sticla.

Desfacem foile de varză și îndepărtăm cotorul și nervurile. Dacă este prea acră, o punem în apă rece, cam 10-15 minute, după care o punem la scurs, într-o strecurătoare. Tăiem varză fideluțe cât mai subțiri sau o tocăm mărunt, cum ne place. Punem varza peste ceapă și le călim împreună, până ce se inmoaie bine și varza. Condimentăm cu piper, după gust, iar la nevoie punem și puțină sare.

Fierbem pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Când sunt fierți tăițeii, îi clătim cu apă rece și îi lăm puțin la scurs. Punem tăițeii fierți peste varză și amestecăm cu grijă, ca să nu zdrobim tăiței. La nevoie mai adăugăm sare și piper, după gust.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Cu tăiței de casă, mâncarea este mult mai gustoasă!

2

Puteți să folosiți și tăiței cu ouă, dar mâncarea nu va mai fi de post.

3

Condimentați cu sare și piper, după gust.

4

Acest fel de mâcare poate fi făcut și cu varză dulce sau cu orice paste făinoase aveți la dispoziție.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu varza, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole, de post