Invata sa facei Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect. Nu vei mai cumpara din comert si in plus, te poti bucura de taitei proaspeti ori de cate ori doresti.
Daca vrei, ii poti pune la uscat si sa ii depozitezi in cutii ermetice. Dimensiunea lor depinde de alegerea ta: subtiri sau mai lati pentru supe, mai grosi pentru deserturi, etc.
Pentru Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect ai nevoie de doar doua ingrediente: oua si faina.
Cum se prepara Taitei de casa, cu ou, reteta de baza pentru un aluat perfect
Spargem ouale intr-un vas adanc , presaram sarea sau delikat-ul, apoi incepem sa adaugam faina cernuta, amestecand continuu, pana obtinem o coca tare, dar pe care s-o putem intinde intr-o foaie subtire, cu facaletul.
Putem taia foile in doua metode:
1. - presaram faina peste foaia intinsa, apoi rulam si taiem fasii fine. Rasfiram si scuturam de surplusul de faina.
2. - Lasam foaia intinsa sa se usuce putin ( 15 - 20 minute ), apoi o portionam in fasii mai mici . Intrucat foaia este semiuscata, putem pune fasiile una peste cealalta, fara sa mai presaram faina. Nu se vor lipi intre ele si se vor taia foarte usor.
Daca nu-i folosim imediat, lasam taiteii sa se usuce pe o coala de hartie, apoi ii putem pastra in pungi , la loc uscat. Cand ii vom folosi, ii vom adauga asa, uscati, direct in ciorba clocotinda.
In imagini este prezentata metoda a doua.
Din acesti taitei poti prepara o savuroasa Supa din rasol de pui cu taitei lati, Supa de vitel cu taitei de casa, la fel de gustoasa si buna sau poti prepara o Supa taraneasca cu taitei.
Sa va fie de folos!
1
Nu lasati foile sa se usuce prea mult, pentru ca se vor sfarma la taiere.
2
Cu cat vom intinde foaia mai bine, cu atat vom obtine taiteii mai fini