Tajina de miel cu caise

de yafa in Oaie, 8 Sep 2010 | 6710 vizualizari

 

INGREDIENTE


  • 500g de carne de miel
  • 125g de caise uscate
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de paprica
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de ghimbir
  • 1 lingurita de coriandru in pudra
  • 1 lingurita de sofran in pudra sau cateva filamente
  • 500ml de supa de legume
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de miel cu caise:

Inmuiem caisele uscate in 400ml de apa fierbinte timp de 20-30 de minute.Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori, usturoiul curatat il taiam maruntel. Spalam si taiam cuburi carnea. Incingem intr-o tigaita uleiul si tragem ceapa cu usturoiul pana devin translucide. Dam deoparte si scoatem pe o farfurie. In locul cepei punem carnea si o lasam pe foc pana incepe sa se rumeneasca pe toate partile. Saram si piperam, adaugam ceapa si mirodeniile, amestecam, adaugam caisele si mierea. Varsam deasupra carnii supa de legume si patrunjelul, lasam sa fiarba acoperit la cuptorul preincalzit la 180°-200°C, pana mai ramane un sfert din cantitatea de sos si carnea este bine patrunsa. Servim cu garnitura de couscous sau orez si legume dupa plac. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de miel cu caise" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

loredanaziz 1

10.10.2012, 22:11

eu stiu ca tajin-ul se prepara in vase speciale de lut

yafa 1

05.02.2013, 19:38

Aziz, ce sa-i faci daca nu stim mai nimic din bucatarie....

yafa 1

05.02.2013, 19:39

Eduard, multumesc

Loredana, tajin se numeste si vasul dar si preparatul, daca nu ai vasul poti oricum sa faci tajin(preparatul)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel umplut