Tajina de pui tunisiana

de marcela1979 in Pui, 11 Mai 2016 | 3465 vizualizari

 

Inca o reteta din categoria mancaruri tunisiene.In Tunisia se mananca foarte picant ,dar eu am ales varianta mai putin picanta.Tajina tunisiana este ca un fel de omleta de-a noastra.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 4 oua
  • 2 cepe albe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura frunze de patrunjel sau coriandru
  • sare,piper
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita curcuma
  • 1 vf cutit sofran macinat
  • 1 vf cutit boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajina de pui tunisiana:

Se spala carnea de pui si se taie cubulete.Intr-o tigaie adanca,eu am folosit wok de ceramica ,se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga si se pune carnea de pui care se lasa sa se rumeneasca.Ceapa si usturoiul se curata,se spala si se taie marunt.Se adauga peste pui si se amesteca.Se adauga frunzele de patrunjel sau coriandru tocate marunt ,se amesteca si se lasa sa se prajeasca.Se pune curcuma,sare,piper,scortisoara,ghimbir  si boia iute si se amesteca.Se  da pe razatoarea cu ochiuri mici lamaia si se pune coaja peste carne.Se stoarce si se pune si sucul de la jumatate de lamaie.Se fierbe 200 ml apa in care se pune sofranul si se amesteca ,apoi se toarna peste pui.Se amesteca si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit.Cand carnea este fiarta si sosul a mai scazut,se bat ouale ca pentru omleta cu sare si piper si se toarna peste carne ,se acopera cu un capac si se lasa la foc mic sa se faca.Cand este gata se mananca calda.

TIPS-URI

1

In reteta originala se folosesc frunze de coriandru si ardei iute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajina de pui tunisiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (10)

Rocsi 1

11.05.2016, 20:41

alilianaa 1

11.05.2016, 20:53

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:03

Gustos si aromat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tandir kebabi de pui