Tarta aperitiv

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2010 | 8890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 1 cana si 3/4 faina alba
  • 1/2 cub margarina (125g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 5-6 linguri apa (doar cat e necesara ca aluatul sa stea la un loc)
  • Umplutura:
  • 2 cepe albe
  • 200-300gr sunca taiata cubulete
  • 200gr cascaval
  • o cutie ciuperci taiate
  • 3 ardei grasi in 3 culori
  • Deasupra:
  • 200 g smanatana
  • 3-4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau de tort,captusita cu hirtie de copt. Aluatul se inteapa cu o furculita ca sa nu se ridice la copt...

Ceapa, ciupercile, sunca se calesc intr-un pic de unt si se pun peste aluat. Deasupra se rade cascavalul.. Se pune si verdeata tocata , peste ele si ardei gras de trei culori .

Deasupra se pune smantana batuta cu ouale si se da la cuptor. Se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute, pana capata o culoare placut aramie si o crusta minunata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

cory 1

18.09.2010, 18:49

reteta asta nu o am....

carmen_garda 1

03.02.2013, 20:15

,,sa nu se ridice aluatul"?...cu ce daca nu are nimic de crescut???(drojdie,praf de copt.etc...)

clau 1

04.02.2013, 19:33

super aperitivu il facui si eu si esi super eu in loc de cascaval pusai parmezan

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branza