Tarta cremoasa cu branza si caise

de Oana in Prajituri, 20 Iun 2010 | 7511 vizualizari

 

O prajitura de vis, cremoasa, delicioasa! Reteta din revista Ioana.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g faina
  • 90 g zahar
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu apa calda
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 4 oua
  • 75 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un borcan de 800 g cu compot de caise
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cremoasa cu branza si caise:

Caisele se scurg si se lasa intr-o sita.

Pentru blat, se amesteca faina cu sarea si zaharul, se face o gramajoara la mijloc si se sparg oul, untul moale se taie cubulete si se aseaza pe margini, se adauga apa calda si se framanta un aluat pana se formeaza o bila. Se pune aluatul la rece 30 de minute.

Se prepara intre timp umplutura. Se amesteca cu mixerul branza de vaci si mascarpone impreuna cu ouale, zaharul tos si vanilat, amidonul si coaja de lamaie. Frisca se bate separat si se incorporeaza apoi usor in crema de branza. Caisele scurse bine se taie in sferturi.

Se incinge cuptorul la foc mediu spre mic. Intr-o tava de tarta mai inalta se aseaza aluatul, ridicand si marginile. Se toarna compozitia de branza, apoi se aseaza deasupra caisele.

Se coace tarta la foc mic 45 de minute, pana se incheaga bine si se rumeneste usor. Se lasa la racit 30 de minute, apoi se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cremoasa cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si miere