Tartă cu afine si frişcă

de gaby_duceag in Prajituri, 30 Ian 2013 | 7347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • puţină sare
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri amidon
  • o lingură gris
  • o lingură ulei
  • Pentru umplut şi ornat
  • 250 gr afine
  • 4 linguri zahăr
  • o linguriţă amidon
  • o linguriţă zeamă de lămâie
  • 200 ml frişcă lichidă îndulcită
  • 200 ml smânână pentru frişcă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu afine si frişcă:

Blat.

Unge cu unt o formă de tartă şi dă-o la rece.

Mixează ouăle întregi cu zahărul timp de 15 minute la viteză maximă.

Adaugă făina cernută, amidonul şi grisul şi omogenizeaza uşor.

Preîncălzeşte cuptorul.

La final adaugă uleiul.

Toarnă compoziţia în formă şi dă-o la cuptor la foc mic până se aureşte frumos şi trece testul cu scobitoarea.

Lasă la răcit apoi taie cu grijă în două  pe orizontală.

Pune într-o crăticioara afinele cu zeama de lămâie, două linguri zahăr şi pune la foc mic. Afinele mele erau congelate şi au lăsat mult lichid, dacă e cazul adăugaţi 30 ml apă.Când amestecul a dat în clocot adaugă amidonul şi amestecă repede câteva secunde.

Lasă la răcit.

Mixează frişca cu smântâna şi cele două linguri de zahăr rămase până obţii o compozitie fermă.

Aşează primul blat, întinde cu lingura afinele apoi jumătate din cantitatea de frişcă.

Aşează al doilea blat şi ornează cu restul de frişcă.

TIPS-URI

1

dacă doreşti poţi insiropa blaturile. eu nu le-am insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu afine si frişcă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]