Tartă cu banane

de madi_marin in Prajituri, 15 Aug 2012 | 4481 vizualizari

 

Reţeta am găsit-o într-un număr mai vechi al revistei ,,Click!Poftăbună!,,.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 gălbenuşuri
  • 120 g zahăr
  • 150 g unt
  • 400 g făină
  • Umplutura:
  • 3 banane
  • 3 ouă
  • 3 albuşuri
  • 4 linguri amidon
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri lapte de cocos
  • esenţă de vanilie
  • 1 lingură zahăr brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu banane:

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o spumă. Se adaugă untul topit (să fie lichid şi puţin răcit), apoi făina cernută. Se frământă un aluat care se întinde pe fundul şi pereţii formei de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se înţeapă din loc în loc, iar deasupra turnăm boabe de fasole ca să nu se ridice la copt. Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.

Între timp se prepară umplutura: se bat bine ouăle şi albuşurile cu zahărul, se adaugă amidonul, esenţa de vanile şi laptele de cocos şi se amestecă bine.

După ce a stat aluatul la cuptor timpul necesar, se scoate şi deasupra lui se toarnă crema.Bananele tăiate rondele se aşează peste cremă şi deasupra se presară zahăr brun. Se dă tava din nou la cuptor pentru 35-40 de minute.

Se răceşte complet, apoi se decorează cu felii de banană, ciocolată topită sau rasă sau cu frişcă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Banoffee (varianta rapida)