Retete de post creative
1.Pentru blat, punem la inmuiat in apa fierbinte migdalele iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore.
Daca aveti un blender cu putere mare nu trebuie sa stea asa mult la inmuiat.
Blenduim curmalele impreuna cu migdalele si ne ajutam cu putina apa in care au stat la inmuiat, pentru a blendui mai usor.
Intr-un bol amestecam compozitia de mai sus cu fulgii de ovaz si untul de cocos topit.
Intindem compozitia intr-o forma din silicon, inclusiv pe margini si dam blatul la congelator pana pregatim restul umpluturilor.
2.Pentru caramelul raw vegan:
Punem la inmuiat curmalele pentru 15-20 de minute.
Le blenduim cu un praf de sare si mai daugam din apa in care au stat la inmuiat, pana ajungem la consistenta dorita.
Acest caramel il putem folosi in multe deserturi raw vegane, pe post de crema sau sos.
Pentru ca am avut nevoie de un caramel putin mai tare, am adaugat si o lingura de unt de cocos topit.
3.Pentru umplutura de pere:
Am decojit perele si le-am taiat feliute.
Le-am pus intr-o tigaie antiaderenta cu o lingurita de unt de cocos si le-am lasat pana s-au inmuiat si au devenit aproape piuree.
Stingem focul si adaugam o lingura de miere, dupa care lasam compozitia sa se raceasca.
*Puteti adauga scortisoara, esenta de vanilie etc.
4.Scoatem blatul din congelator, intindem caramelul iar pe deasupra asezam perele.
Punem o folie alimentara peste tava si dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore. (eu am lasat-o peste noapte)
Dupa ce s-a intarit blatul, (cremele raman moi) ornam cu fulgi de migdale si servim.
Pofta buna !