Tarta cu branza de vaci si fructe

de Aliii in Torturi, 26 Iun 2013 | 11608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 de grame de faina
  • 150 de grame de unt
  • un praf de sare
  • 8-9 linguri apa rece
  • 400 de grame branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 100 de grame de iaurt natural
  • 100 de grame de zahar
  • o lingurita coaja de lamaie
  • o lingurita coaja de portocala
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • un plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza de vaci si fructe:

Pentru blat: se amesteca faina cu untul si cu sarea pana se omogenizeaza.Sfarama bucatelele de unt, amestecand in acelasi timp prin faina.Nu framanta prea mult untul cu faina,deoarece acesta o va acoperi si apa nu se va mai absorbi.Adauga pe urma apa rece,pana se formeaza aluatul.Inveleste-l in folie si da-l la frigider cel putin 30 de minute.Dupa ce s-a racit,intinde-l cu sucitorul pe blatul de lucru,iar mai apoi pune-l in tava de tarta,presand usor cu mainile pentru a-i da o forma.Mai lasa-l la rece inca 15-20 de minute,timp in care pregatesti crema.

Pentru crema:Amesteca intr-un bol branza de vaci,smantana,iaurtul,zaharul,coaja de lamaie si de portocala,zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Dupa 20 minute,scoti aluatul de la frigider si torni crema.

Se introduce la cuptorul incins la aprox.170 de grade,pentru o ora-o ora si 10 minute.

Dupa ce se raceste,se orneaza cu fructe. (eu am folosit visine si zmeura)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza de vaci si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe rapida (video)