Se amesteca drojdia cu zaharul si lapte cald pana se topeste se toarna peste faina cu restul de lapte si celelalte ingrediente; framantam, se poate va mai fi nevoie de putina faina,adaugam si uleiul .Vom obtine un aluat elastic ca plastelina .Punem folie de plastic peste castron si lasam la crescut 30 minute.Fcem foaie din aluat apoi o punem in tava de tarta.
Crema de iaurt sau branza se amesteca cu zaatar-ul apoi un praf de sare plus oul batut ca pentru omleta.Punem crema obtinuta peste aluat si decoram cu ardeii taiati fasii subtiri.Dam la cuptorul preincalzit 175 grade pentru 40 minute .La sfarsit puteti deschide grilul de la cuptor sa rumeniti ardeii pe deasupra.
Decorul se incepe din mijlocul tartei facem cercuri din fiecare culoare se merge in spirala,trebuie sa ajungi cu aceeasi culoare de unde ai inceput apoi continui cu alta culoare ,mai formezi un cerc si iar alta culoare alt cerc........