Tarta cu budinca de orez si visine

de ianculubita in Prajituri, 30 Oct 2013 | 4041 vizualizari

 

Va las si ceva dulce la fel de bun si usor de pregatit

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 ceasca orez cu bob rotund
  • coaja de lamaie scoasa sub forma de spirala
  • 1 baton de scortisoara
  • 4 oua
  • 125 Crema fina Delaco
  • visine
  • 1 plic glazura de gelatina transparenta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu budinca de orez si visine:

Mai intai pregatim budinca de orez;intr-un vas pe foc, punem laptele cu zahar,un praf de sare,coaja de lamaie,batonul de scortisoara iar dupa ce incepe sa fiarba adaugam orezul spalat si scurs;amestecam continuu sa nu se lipeasca,pana scade si s-a format budinca;dam vasul la rece,scoatem batonul de scortisoara,lamaia iar dupa ce s-a racit bine, adaugam branza,galbenusurile apoi usor incorporam albusurile spuma ai lasam deoparte

Forma de tort o capitonam cu aluat,intepam cu o furculita fundul si lasam la cuptor 10min;rasturnam budinca,nivelam suprafata,punem visine bine scurse si lasam la cuptor la foc mic 1h;dupa acest timp,lasam sa se raceasca foarte bine chiar pana a doua zi,dupa care punem tarta pe un platou,deasupra ornam cu visine si turnam glazura pregatita dupa instructiunile de pe plic apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu budinca de orez si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu "Ceva fin" si zmeura