Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar

de -Licurici- in Dulciuri, 27 Mai 2016 | 3268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 350 g faina;
    • 200 g unt;
    • 2 galbenusuri;
    • o lingura Green Sugar;
    • 2 lingurita coaja de portocala.
  • Pentru umplutura:
    • 500 g capsune;
    • 500 g cirese;
    • 100 g Green Sugar;
    • o lingurita coaja de portocala;
    • o lingurita esenta de migdale.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar:

  1. Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente.
  2. Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora.
  3. Intre timp, fructele se lasa cu zahar. (Capsunele se taie in jumatati, iar la cirese se scot samburii).
  4. Dupa ce s-a lasat putina zeama, se fierb fructele 10 min, apoi se adauga esenta de migdale si coaja de portocala si se opreste focul.
  5. Cand se racesc fructele, se scoate aluatul de la frigider.
  6. Aluatul se imparte in dua parti, se mai framanta putin, apoi se intind foile cu sucitorul.
  7. Se pune o foaie intr-o forma de tarta, apoi se adauga umplutura.
  8. Daca este multa zeama de la fructe, nu se pune toata sau se presara putin gris pete aluat, apoi se pune umplutura.
  9. A doua foaie se pune deasupra sau se pot face diferite forme si se pun peste umplutura.
  10. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-35min sau pana se rumeneste. 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 08:44

super buna!

-Licurici- 1

06.06.2016, 07:57

AdinaG 1

12.06.2016, 19:48

Yammy !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]