Tarta cu ceapa si bacon

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2019 | 2953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 6 lg apa rece
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 60 g unt
  • 100 g bacon
  • 1 frunza dafin
  • 300 g smantana
  • 50 g cascaval+100 g (deasupra)
  • 1 ou
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 varf cutit nucsoara
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si bacon:

Umplutura: Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul taiat  sare, piper, dafin si mai lasati 10 minute. Scurgeti de ulei si lasati la racit.

Smantana se amesteca cu oul, sare, piper, nucsoara ,50 g cascaval (ras pe razatoarea cu ochiuri mari) si amestecul de ceapa cu bacon (racit). Se poate pastra la frigider pana este gata aluatul.

Aluatul: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos,apoi adaugati oul, sare,praf de copt  si apa rece. Aluatul trebuie sa stea 30 minute la frigider.Apoi se intinde intr-o forma rotunda, se pune in tava de tarta, tapetata cu hartie de copt (cu diametru de 28 cm).Se inteapa cu furculita si se pune umplutura.Se presara 100 g de  cascaval ras (pe razatoarea cu ochiuri mari).

Se coace in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se rumeneste deasupra,iar scobitoarea iese curata.Se poate verifica dupa primele 20-30 minute,iar daca nu e facuta ,se mai lasa. Este buna atat calda cat si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu masline