Tartă cu ciocolată

de LC in Prajituri, 29 Mar 2012 | 3320 vizualizari

 

De aici m-am inspirat :) http://artaculinara.com/tarta-de-ciocolata-1348.html

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 160 g unt
  • 110 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 30 g cacao
  • coajă rasă de portocală
  • CREMA:
  • 100 ml lapte
  • 300 ml frișcă nebătută
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 gălbenușuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Pentru aluat am frecat untul cu zahărul până s-a topit împreună cu un praf de sare, după care am încorporat făina cernută cu cacaua, apoi coaja de portocală și ouăle. Am amestecat până s-a legat aluatul astfel încat să pot forma o bilă..L-am învelit în folie de plastic după care l-am lăsat la frigider pentru o oră. După aceea l-am scos, l-am întins și am căptușit cu el forma de tartă unsă cu unt. Să nu uităm să împungem pe alocuri fundul tartei cu furculița și mai lăsăm o jumătate de oră aluatul la frigider.

Între timp vom prepara crema astfel : punem laptele, frisșca și zahărul într-o cratiță și aducem la punctul de fierbere după care oprim focul și adăugăm ciocolata tăiată bucăți. Acoperim cratița cu un capac pentru 5 minute  apoi amestecăm bine până ce ciocolata s-a dizolvat complet. Într-un vas batem gălbenușurile și le vom încorpora în cremă după ce aceasta s-a mai răcit.

Încingem cuptorul la 180 g C și coacem aluatul timp de 10-15 minute, până capătă aspect de biscuite. Îl scoatem din cuptor și micșorăm temperatura la 170 g C. Turnăm crema peste blat și mai dăm la cuptor pentru încă 15 minute.

Tarta este gata atunci când umplutura de ciocolată este  fermă la suprafață, dar dacă mișcam tava tremură ușor ca gelatina. Scoatem tarta și o lăsăm să se răcească ( umplutura se va mai întări și atunci când o vom tăia nu va curge! )

TIPS-URI

1

opțional am folosit dulceață de căpșuni și fulgi de migdale, pentru un aspect mai apetisant

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

diaconta 1

29.03.2012, 22:39

tentanta

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:43

eu nu prea ma impac cu ciocolata , dar este apetisanta

deyutzky 1

30.03.2012, 15:12

excelenta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie