Tartă cu ciocolată

de LC in Prajituri, 29 Mar 2012 | 3454 vizualizari

 

De aici m-am inspirat :) http://artaculinara.com/tarta-de-ciocolata-1348.html

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 160 g unt
  • 110 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 30 g cacao
  • coajă rasă de portocală
  • CREMA:
  • 100 ml lapte
  • 300 ml frișcă nebătută
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g ciocolată neagră
  • 2 gălbenușuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu ciocolată:

Pentru aluat am frecat untul cu zahărul până s-a topit împreună cu un praf de sare, după care am încorporat făina cernută cu cacaua, apoi coaja de portocală și ouăle. Am amestecat până s-a legat aluatul astfel încat să pot forma o bilă..L-am învelit în folie de plastic după care l-am lăsat la frigider pentru o oră. După aceea l-am scos, l-am întins și am căptușit cu el forma de tartă unsă cu unt. Să nu uităm să împungem pe alocuri fundul tartei cu furculița și mai lăsăm o jumătate de oră aluatul la frigider.

Între timp vom prepara crema astfel : punem laptele, frisșca și zahărul într-o cratiță și aducem la punctul de fierbere după care oprim focul și adăugăm ciocolata tăiată bucăți. Acoperim cratița cu un capac pentru 5 minute  apoi amestecăm bine până ce ciocolata s-a dizolvat complet. Într-un vas batem gălbenușurile și le vom încorpora în cremă după ce aceasta s-a mai răcit.

Încingem cuptorul la 180 g C și coacem aluatul timp de 10-15 minute, până capătă aspect de biscuite. Îl scoatem din cuptor și micșorăm temperatura la 170 g C. Turnăm crema peste blat și mai dăm la cuptor pentru încă 15 minute.

Tarta este gata atunci când umplutura de ciocolată este  fermă la suprafață, dar dacă mișcam tava tremură ușor ca gelatina. Scoatem tarta și o lăsăm să se răcească ( umplutura se va mai întări și atunci când o vom tăia nu va curge! )

TIPS-URI

1

opțional am folosit dulceață de căpșuni și fulgi de migdale, pentru un aspect mai apetisant

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata