Tarta cu ciocolata

de AnyCostescu in Prajituri, 29 Mar 2014 | 15332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 40 g zahar
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g ciocolata (de preferat neagra)
  • 400 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora.

Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc si se adauga oul. De preferat este sa mixati acum compozita,pentru o omoegenizare perfecta.

Incingem cuptorul.

Dupa ce aluatul s-a odihnit in frigider, il scoatem si il intindem intr-o tava rotunda.

Se inteapa cu furculita si se pune in cuptor pentru circa 12-15 minute.

Dupa ce s-a copt se pune umplutura si se mai da la cuptor pentru 10 minute la foc mic.

Se lasa la racit, apoi se pune in frigider peste noapte.

Se portioneaza si se serveste cu ciocolata rasa deasupra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]