Tarta cu ciocolata si pere

de Oana in Prajituri, 27 Oct 2013 | 13564 vizualizari

 

O tarta delicioasa, de sezon! Aromele toamnei intr-o felie de tarta ciocolatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr finetti (o cutie mare)
  • 50 gr unt moale
  • 3 oua mari
  • 140 gr faina
  • o lingurita rasa praf de copt
  • 25 gr cacao
  • 2 linguri de gem de caise incalzit
  • fulgi de migdale sau alune de padure intregi
  • 2 pere mari, coapte, dar tari
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si pere:

Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava de tarta cu hartie de copt.

Se mixeaza crema de ciocolata cu untul si ouale pana devine pufoasa si lucioasa.

Se amesteca faina cu cacaua si praf de copt si se adauga treptat peste mixul de ciocolata. Se rastoarna compozitia in tava de tarta.

Perele se curata si se taie in sferturi, se scot cotoarele cu grija, apoi se feliaza usor in forma de evantai. Se asaza usor peste compozitia din tava si se ung cu gemul de caise caldut. Se presara cu fulgi de migdale sau alune de padure.

Se coace 30 de minute la foc mediu. Se lasa sa se raceasca in tava si se portioneaza. Noi am terminat-o intr-o seara, este extrem de delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjiturele pentru cafea