Tarta cu crema de branza si aluat fraged

de Gherca Daniela in Dulciuri, 7 Iun 2016 | 5458 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 125g unt
  • 250g faina
  • 40g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5-6 linguri lapte rece
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 500g crema de branza (fromage blac)
  • 250g smantana 30% grasime (creme fraiche)
  • 4 oua
  • putina sare
  • 250g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 150g faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de branza si aluat fraged:

Pentru aluat:
       Punem faina, zaharul, zaharul vanilat si putina sare intr-un bol, peste adaugam untul rece taiat cubulete si cu mainile incepem sa framantam, vom vedea ca aluatul este nisipos si usor umed. Adaugam si laptele si framatam bine pana obtinem un aluat omogen, apoi il invelim intr-o folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora.

Pentru umplutura:
      Crema de branza o amestecam cu smantana, adaugam si zaharul cu zaharul vanilat si esenta de vanilie, mixam bine, apoi adaugam gabenusurile si la sfarsit faina. Mixam totul pana la omogenizare.
      Intr-un alt vas, mixam albusurile spuma impreuna cu praful de sare si cu ajutorul unei spatule incorporam in compozitia de branza.

     Aluatul rece il intindem intr-o forma rotunda pe masa usor infainata, apoi imbracam o tava rotunda de 24cm (pe care am tapetata-o cu hartie de copt doar pe fund si pe margini am uns-o cu putin ulei) si pe peretii tavii (foto) cu aluatul obtinut, iar in mijloc asezam umplutura si nivelam usor.

         Dam tava la cuptor pentru juamtate de ora la foc mare si inca 20 minute ala foc mic sau pana se rumeneste frumos deasupra!
       Lasam sa se raceasca in cuptorul intre-deschis pentru a nu crapa! Pudram cu zahar pudra si o putem servi cu mare drag!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de branza si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba