Tarta cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iul 2013 | 4188 vizualizari

 

Am avut un plic de crema rapida care urma sa expire, asa ca l-am folosit la o tarta...tare buna a iesit!:)

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 80 g faina
  • 55 g unt rece
  • 30 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita praf de copt

Crema de vanilie:

  • 1 plic crema rapida de vanilie Dr.Oetker
  • 240 ml lapte rece
  • 3 lingurite praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie:

Crema de vanilie: intr-un bol punem praful pentru crema, zaharul pudra si laptele.

Mixam pana se intareste, apoi dam crema la frigider pana pregatim aluatul.

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, asezam aluatul in tava si il "aranjam" presand usor cu mana, mai ales la colturi.

Dam poi tava la cuptorul preincalzit si o lasam vreo 20 de minute, pana se rumeneste usor.

O lasam sa se raceasca, apoi o umplem cu crema de vanilie.

Dam la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]