Din nou o tarta! DA! Dar de data aceasta una foarte cremoasa, cu muuuulta crema de vanilie intr-o crusta crocanta si un toping de banane si cicocolata. Perfecta o definesc eu si ca de obicei va invit sa o incercati ca sa va convingeti singuri
Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia rotunda pe care o asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, aprox 20 de minute.
Crusta de tarta o scoatem apoi pe un platou.
Crema de vanilie: punem galbenusurile si zaharul intr-un vas rezistent la caldura si amestecam cu un tel. Adaugam treptat faina apoi laptele, amestecand cu telul. Despicam pastaia de vanilie si o punem in vas.
Punem vasul pe foc si amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase.
Luam de pe foc in momentul in care a capatat consistenta unei budinci.
Adaugam apoi zaharul vanilat si amestecam.
Turnam crema in crusta si nivelam.
Bananele le taiem rondele si le punem de jur imprejur peste crema de vanilie.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu frisca si cu o lingura o punem peste banane.
Dam tarta la frigider cateva ore inainte de a servi.