Tarta cu crema de vanilie si fructe

de silvi0ara in Dulciuri, 5 Mai 2010 | 8803 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:  
  • 125g unt  
  • 100g zahar  
  • 1 ou  
  • 2 linguri lapte rece  
  • 250g faina  
  • o priza sare  
  • Pentru crema:  
  • 800ml lapte dulce  
  • 3 plicuri zahar vanilat  
  • 3 linguri amidon  
  • 4 galbenusuri  
  • 4 linguri zahar  
  • 50g unt  
  • 1 plic Tort-Gelee transparent  
  • Pentru decor:  
  • 2 pere  
  • 1 mango  
  • 10-15 capsuni  
  • ananas bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si fructe:

Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga untul taiat cubulete si se amesteca,se adauga oul si laptele rece si se framanta un aluat omogen.Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Ca sa nu se arda marginile si ca sa nu se umfle, se acopera cu folie de aluminiu in care se pot pune boabe de fasole.Se da tava la cuptorul preancins la 180gC pentru 20-25 de minute, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei. Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou .

Intre timp pregatim umplutura.

Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul,amaestecand pana de topeste.Se lasa sa se raceasca.Apoi se umple tarta cu crema si se orneaza in functie de preferinta.La final se toarna gelatina pregatita conform indicatiilor de pe pachet.Se lasa la rece inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

09.05.2010, 22:12

felicitari pt prezentare, arata demential, toate sunt la milimetru

silvi0ara 1

09.05.2010, 22:28

Multumesc Puskimea.

Laly 1

09.05.2010, 22:46

Silvioara blatul iese crocant sau pufos? Oricum ai si de la mine 5 furculite si reteta salvata.Acum sunt capsuni pe piata,am s-o fac si eu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheese cake cu fructe de padure