Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

de gugugh in Prajituri, 26 Oct 2010 | 3601 vizualizari

 

Un gust rafinat ...

 

INGREDIENTE

  • Aluat tarta:
  • 175 gr faina,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr margarina
  • 2 lingurite zahar,
  • 1 ou,
  • 3-4 linguri apa rece.
  • Umplutura:
  • 1/2 borcan dulceata de portocale amare
  • 4 ciocolate amaruie Primola,
  • 800 ml frisca lichida.
  • Ornare: eu am folosit pasta de martipan, dar e optionala si la alegere ornarea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare:

Blatul:

Faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul. La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat. apoi se pune coca intr.o folie trasparenta si se da la rece pt o ora.

Crema ganache se prepara astfel: rupem bucati ciocolata in frisca lichida si o punem pe foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata. dupa ce s.a racit o bagam la frigider o noapte intreaga. a doua zi o mixam pana devine o crema consistenta. e delicioasa si usor de facut.

Dupa o ora scoatem aluatul de la rece si il intindem cu facaletul apoi punem aluatul in forma de tarta , facem cateva gauri cu o furculita ca sa nu se umfle prea tare, punem in tava de tarta, deasupra aluatul asezat frumos o hartie de copt si punem boabe de fasole sau orez ca sa ramana acea forma de tarta cand e gata coapta.

Se coace in cuptorul preincalzit. Cand e gata coapta se lasa la racit si apoi se trece la asamblare: se pune un strat subtire de dulceata de portocale apoi se intinde crema ganache . se orneaza dupa preferinta.

Aceasta tarta am mancat.o ff des in Franta , e delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (5)

gugugh 1

26.10.2010, 15:24

o bunatate de tarta asta e sigur

Rocsi 1

26.10.2010, 18:32

Laly 1

26.10.2010, 22:40

Ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata