Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și mic dejun, alături de un ceai bun.
Pentru aluat, punem într-un vas pasta de roșii cu uleiul și apa minerală, adăugăm un praf sare, praful de copt și bicarbonatul și le amestecăm energic, pentru a se desface bicarbonatul în aciditatea apei minerale, la fel și praful de copt.
Adaugăm apoi, treptat, făina și frămantăm un aluat nu foarte vârtos, atât cât să nu se lipească de mâini.
Imbrăcăm cu acest aluat pereții interiori ai unei forme de copt pentru tarta, pe care o tapetăm în prealabil cu hârtie de copt, apoi ințepăm aluatul cu furculița din loc in loc.
Am optat pentru a tapeta forma de tartă cu hârtie de copt, ca să-mi fie ușor să scot tarta după coacere.
Taiem dovlecelul și roșia în rondele subțiri și le așezăm alternativ peste aluatul din tavă.
Dăm tarta la cuptor pentru 40-45 minute, la 180 de grade.
Intre timp, preparăm ceapa caramelizată.
Punem puțin ulei la încins, apoi adăugăm ceapa tăiată în fâșii și o amestecăm intens.
Când devine sticloasă, adăugăm zaharul și amestecăm până acesta se topește, apoi adaugăm oțetul balsamic.
Stingem focul și presaram puțina sare peste ceapa.
Servim tarta caldă, cu ceapa caramelizată pe deasupra si ketchup.
Sper să vă placă reteta mea de tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată și să vă fie de folos!