Tarta cu lamaie

de alinutza1983 in Prajituri, 17 Mar 2012 | 4500 vizualizari

 

O TARTA DELICIOASA SI AROMATA!

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:

  • 250 gr. faina,
  • 1 galbenus,
  • 125 gr unt rece (1/2 pachet),
  • 1 praf de sare

PENTRU CREMA:

  • 2 plicuri crema tarta ( de la Dr. Oetker),
  • 2 linguri zahar,
  • 600 ml lapte,
  • zeama de la 1 lamaie

PENTRU BEZEA:

  • 4 albusuri,
  • 100 gr. zahar pudra,
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

1. Amestecam faina cu untul rece, galbenusul de ou, si praf de sare , pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza in film alimentar si se de la frigider, cam o ora.
2. Aluatul scos de la rece se intinde pe un plan infainat, apoi il punem intr-o tava de tarta ( evident tapeta cu putin unt si faina). Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea punem un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se unfle aluatul.
3. Dam blatul la copt, la foc mediu, pana devin usor aramiu. Scoatem apoi tava cu aluat, lasam la racit si ne ocupam de prepararea cremei si a bezelei.
4. Crema cu preparare la rece se pregateste potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlcium 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si sa adaugam si niste zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.
5. Bezeaua se preagteste astfel:batem albusurile de ou su sarea spuma , apoi adaugam treptat zaharul si ne oprim cand bezeaua nu mai curge (se tine de tel).
6. Indepartam hartia de copt cu boabele de fasole de pe aluatul de tarta si punem crema de lamaie, o nivelam, apoi adaugam bezeaua

7, Bezeaua o asezam uniform, apoi ii facem niste tepisori, cu ajutorul unei furculite. Mai punem tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeua incepe sa se rumeneasca.

8. Tarta se serveste dupa ce s-a racit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza, lamaie si bezea