Tarta cu mere

de deyutzky in Prajituri, 17 Mar 2012 | 2926 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: bucataras.ro :))

 

INGREDIENTE

  • 9-10 mere
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri cu unt
  • Aluat:
  • 4 oua
  • sare
  • 2 cesti de zahar
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 cesti faina
  • miez de nuca bucatele mici
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Curatam merele si le scoatem cotoarele.

Asezam merele intr-o tava rotunda iar peste ele din loc in loc punem untul iar apoi presaram cele 3 linguri de zahar si dam la cuptor pentru cateva minute pana se caramelizeaza zaharul.

Dupa ce scoatem merele din cuptor se lasa putin la racit.

Pregatim aluatul astfel:

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem albusurile spuma cu putina sare; 

-intr-un ibric punem zaharul cu apa pana da un clocot si zaharul se topeste formandu-se un sirop;

-adaugam siropul treptat, peste albusurile batute spuma si continuam sa mixam;

-adaugam galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie;

-adaugam faina iar de data aceasta amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

-adaugam aluatul rezultat peste mere si miezul de nuca si se da la cuptor pentru cca. 30-40 de min la foc mic, pana ce se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

deyutzky 1

19.03.2012, 00:55

multumesc lau ica_mama anitici_gabytza

bursulica 1

19.03.2012, 07:38

vaaai...ce bunatate

deyutzky 1

19.03.2012, 11:08

te poftesc bursulica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Linzer Augen"