Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

de AlexTeacher in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 7206 vizualizari

 

De ce sa faci o placinta de mere cand poti face o tarta, nu? Cand poti sa te joci putin c-o crema pe ici pe colo, c-un jeleu, iar totul sa fie mult mai gustos, nu? :D Ei bine, da !!!! Va prezint mai jos o reteta super simpla, minunata pentru acele zile ploioase de toamna cand tot ceea ce-ti doresti e sa te cuibaresti langa sotul tau la caldura semineului :))))) E hai, sa nu deviem intr-atat ! Arunca un scoop de inghetata peste si savureaz-o ca un/o gurmand/a care se respecta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • Biscuiti digestivi – 400 g
    • Unt (la temperatura camerei) – 170 g
    • Scortisoara – 2 lingurite
    Pentru crema:
    • Suc de mere – 300 ml
    • Amidon – 3 lingurite
    • Galbenusuri de ou – 4 buc
    • Unt – 20 g
    • Zahar – 160 g
    • Esenta de vanilie – 2 lingurite
    • Coaja rasa de la o lamaie
    Pentru jeleu:
    • Mere – 3 buc
    • Suc de mere – 200-250 ml
    • Zeama de lamaie – 3 linguri
    • Zahar gelifiant – 2 linguri
    • Gellfix – 1 pachet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara:

  • Macinati biscuitii fin, intr-un blender;

  • Amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot;

  • Ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa;

  • Umeziti putini mainile cu apa si presati biscuitii pe toata suprafata;

  • Gauriti cu o furculita din loc in loc blatul;

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava de tarta cu blatul de biscuiti inauntru pentru cca 5-10 min pana se rumenesc;

  • Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca;

  • Intre timp pregatiti crema: separati galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile amestecati-le bine cu untul, zaharul si esenta de vanilie intr-o craticioara;

  • Dizolvati sucul de mere in linguritele de amidon si amestecati-le bine;

  • Puneti craticioara cu galbenusurile pe aragaz, la foc mic si amestecati usor cu ajutorul unui tel, in timp ce incorporati incet sucul de mere si amidonul;

  • Adaugati coaja de lamaie si amestecati in continuare, de data aceasta la foc mediu;

  • Amestecati usor pe foc pana cand compozitia se va inchega – daca focul este prea puternic atunci puteti alege ori sa-l micsorati ori sa amestecati intermitent, cand pe foc cand "la rece" (luati cratita de pe foc cand vedeti ca da semne sa se inchege – este de preferabil sa faceti acest lucru pentru ca in momentul in care da semne sa se inchege, datorita caldurii acumulate de craticioara, compozitia continua sa se gateasca – luati-va toate masurile necesare astfel incat sa evitati sa vi se taie crema);

  • Turnati peste aluatul din biscuiti si lasati la racit;

  • Taiati merele felii si stropiti-le cu zeama de lamaie;

  • Asezati-le in tava, peste crema de vanilie;

  • Pe foc adaugati sucul de mere;

  • Cand acesta incepe sa se incinga, adaugati zaharul gelifiant;

  • Odata ce s-a dizolvat zaharul, adaugati si pliculetul de Gellfix;

  • Amestecati bine pentru cca 30-40 sec (evitati sa faceti cocoloase);

  • Turnati peste mere si introduceti tarta in frigider pentru cca 2 ore;

    Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere si caramel