Tarta cu mere si aluat de foietaj

de alilianaa in Prajituri, 9 Iun 2013 | 5937 vizualizari

 

Un desert rapid si ieftin.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj ( eu am folosit jumatate dintr-un pachet de 800 g)
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • un varf lingurita nuscoara
  • zahar vanilat
  • 200 ml vin rosu demisec
  • o lingura cu unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si aluat de foietaj:

 Aluatul se dezgheata la temperatura camerei. 

Dupa ce s-a dezghetat si a putut fi lucrat am pregatit o foaie pe care am ,,inramat-o" cu aluat, adica din fasii de aluat am mai creat o bordura pe margine pentru a inalta aluatul. Fasiile le-am lipit cu ou. 

Merele au fost curatate de coaja, si taiate bucati cu cutitul. Intr-o tigaie am pus unt la topit, dupa ce a fost gata am adaugat merele, zaharul, zaharul vanilat si nucsoara. Le-am lasat sa se imbrace in unt si am adaugat vinul. Le-am lasat pe foc pana ce ele au fiert. Cand merele au fost gata le-am asezat pe aluat in mod egal si am turnat sosul format peste ele. Le-am  dat la cuptor pentru max. 20-30 minute la foc potrivit. 

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere