Tarta cu piersici si smantana

de La Ancuta in Prajituri, 1 Iun 2012 | 6361 vizualizari

 

Stiti deja cat de mult imi plac tartele, fie dulci sau sarate. De aceasta data am ales o tarta dulce si aromata cu un aluat fraged minunat. La noi a disparut cat ai clipi. V-o recomand cu mare drag mai ales ca poate fi facuta si cu alte fructe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 195 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 115 g unt moale
  • 2 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 4-5 piersici proaspete (dar merg si din compot)
  • 3 galbenusuri
  • 155 g zahar
  • 165 g smantana
  • 35 g faina
  • Pentru glazura:
  • 150 g marmelada de piersici
  • 1 lingura suc de piersici sau de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si smantana:

Incepem cu pregatirea aluatului: Amestecam untul moale cu zaharul si smantana. Adaugam apoi faina si framantam un aluat molicel, dar care nu se mai lipeste de mana.

Ungem o tava rotunda cu putin unt si intindem aluatul in tava, cu mana. Avem grija sa ridicam aluatul si pe marginea tavii.

Dam tava deoparte si pregatim umplutura: Mixam bine galbenusurile cu zaharul iar apoi adaugam smantana. La final adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza si nu mai avem cocoloase. Peste aluatul din tava asezam piersicile taiate felii. Turnam apoi umplutura.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 1 ora. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare, putem acoperi tava in ultimele 10 minute, cu o folie de aluminiu.

Pentru glazura amestecam bine gemul cu sucul de lamie si apoi ungem tarta fierbinte.

Lasam tarta sa se raceasca complet, inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici