Tarta cu porumb si mozzarella - Aperitivul gustos si satios

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2025 | 1159 vizualizari

 

 Astazi am ales sa pregatesc o tarta cu porumb, pentru ca va merge atat bine cu iaurtul de casa ce tocmai l-am pus la rece. O bucata de mozzarella striga la mine sa o folosesc, am cumparat o cutie de porumb, unt am din belsug de la o prietena draga, asa ca toate au mers in aceasta tarta. Nimic sofisticat, nimic pretentios, dar ceva bun, bun! Daca nu o aveti mozzarella puteti folosi cascaval sau alta branza care se topeste. 
Pentru Tarta cu porumb si mozzarella - Aperitivul gustos si satios, sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, oua, faina, porumb, crema de branza, mozzarella, masline.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tarta cu porumb si mozzarella - Aperitivul gustos si satios
  • Pentru aluat:
    • 100 gr unt rece
    • 1 ou
    • 200 gr faina
    • 3 linguri apa rece
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 150 gr porumb din conserva
    • 2 oua
    • 2 linguri crema de branza
    • 140 gr mozzarella
    • 50 gr masline verzi fara samburi
    • sare
    • piper
    • frunze de busuioc verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu porumb si mozzarella - Aperitivul gustos si satios:

Cum se prepara Tarta cu porumb si mozzarella - Aperitivul gustos si satios

Pregatiti mai intai umplutura: Porumbul din conserva il scurgeti bine de zeama si il puneti in niste servetele. Mozzarella o dati pe razatoarea mare. Maslinele le taiati pe jumatate. Intr-un bol puneti ouale si le mixati cu putina sare si piper. Adaugati crema de branza, mai mixati putin. Adaugati porumbul, mozzarella, maslinele si amestecati bine cu o paleta.

Aluatul: Untul rece, il taiati cuburi si il puneti intr-un bol. Adaugati oul, un praf de sare si jumatate din cantitatea de faina, cernuta. Amestecati cu mana, puneti restul de faina, iar la final apa rece. Trebuie sa obtineti un aluat omogen. Pe o bucata de hartie de copt, puneti aluatul si intindeti o foaie subtire dreptunghiulara. Asezati hartia cu tot cu foaia de aluat pe o tava mai mare. Turnati umplutura pe mijloc, o nivelati usor, dar marginile le lasati libere. Veniti cu marginile peste umplutura, aveti grija sa fie bine inchise colturile, sa nu curga umplutura. Deasupra asezati frunze de busuioc verde. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35 de minute, pana se rumeneste frumos si este coapta. O scoateti din cuptor cand este gata, o lasati putin la racorit, apoi o portionati si serviti.

Pofta buna! 

Îți recomandăm și varianta dulce de Tarta cu căpșuni și fistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu porumb si mozzarella - Aperitivul gustos si satios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mihaelar63 1

04.09.2025, 08:56

Eu mananc tot !!!

Rocsi 1

15.09.2025, 20:22

Multumesc, Mihaela!

oanapl 1

16.09.2025, 09:49

Ce bine arată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]