Tartă cu praz

de Gouda in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2010 | 5460 vizualizari

 

O tartă originală cu praz pe care acum eu cu pisicuţa mea Fanea, am păpat-o cu mare plăcere! A iesit delicioasă! :) Vă recomand să o încercaţi şi voi! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apă
  • sare
  • Pentru umlutură:
  • 4 fire fire praz parte albă
  • 200 g file de vită afumat
  • 100 g caşcaval ras Gouda ;)
  • 2 ouă
  • 100 g smîntînă 10 %
  • 1 lingură ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu praz:

  Se taie untul cubuleţe şi se amestecă cu făina pînă capătă o consistenţă nisipoasă. Se adaugă oul, puţină apă, sare şi se frămîntă un aluat omogen, care apoi se înveleşte în folie transparentă şi se lasă la rece 30 de minute.

  În acest timp se rumeneşte fileul de vită tăiat, în tigaia încinsă cu uleiul de masline, apoi se scoate pe şerveţele absorbante. Se taie prazul rondele, se opăreşte 5 minute în apă cu sare, se scurg şi se călesc 2 minute în grăsimea lăsate de la rumenirea fileurilor de vită.

  Se unge cu puţin ulei o formă de tartă şi se întinde pe ea aluatul, acoperind şi pereţii. Se toarnă în formă prazul amestecat cu fileul de vită, iar peste ele se toarna ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras şi smîntîna, cu sare, piper şi busuioc.

  Se pune forma la cuptor pentru 30-40 de minute la 220 grade şi se serveşte caldă, tăiată felii.

  Poftă mare!

TIPS-URI

1

Eu am folosit untul de casă, cu el orice mîncare se primeşte la nivelul aşteptărilor ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bunica 1

24.09.2010, 20:15

O tarta aperitiv foarte buna! Bun venit printre noi!

Corinuta 1

26.09.2010, 00:13

Foarte dragutza pisicuta!dar si tarta arata bine!

dentistutza 1

22.10.2010, 07:57

ce frumoasa e , cred ca a fost f. buna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Empanadas cu carne amestec si ciuperci