Tartă cu prune

de elucubratiiculinare in Prajituri, 17 Iul 2012 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină,
  • 100 g unt,
  • un praf de sare,
  • 1 lingură apă.
  • 500 g prune,
  • o linguriță scorțișoară,
  • 50 g unt,
  • 2 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g făină,
  • 100 ml lapte,
  • un praf de sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu prune:

Frământăm o cocă sfărâmicioasă din 250 g făină, 100 g unt, un praf de sare și o lingură cu apă. Coca se pune într-o formă de tartă unsă bine cu unt. Presăm bine pe margini să ia forma tartei (un pic ondulată). Se coace la foc potrivit 20 min. Între timp spălam prunele, le tăiem în jumătăți și îndepărtăm sâmburii. Presărăm o linguriță cu praf de scorțișoară și le amestecăm ușor. Preparăm crema. Frecăm bine 50 g unt cu 100 g zahăr. Adăugăm pe rând cele 2 ouă ( de la temperatura camerei), 50 g făină, 100 ml lapte și un praf de sare. Când este gata baza tartei, aranjăm prunele una lângă alta și turnăm crema în așa fel încât să nu le acoperim complet. Se coace la 200 grade C pentru 30 minute sau până se rumenește frumos deasupra. Se servește după ce se va răci. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

18.07.2012, 17:21

La multi ani!

Merisor 1

18.07.2012, 17:45

La muuuuulti ani!!!!

Sim0na 1

18.07.2012, 20:21

Iti mai spus odata La Multi Ani si ma servesc cu o portie de tarta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Furnicuta"