Nu va mai zic mare lucru despre tarte pentru ca v-am tot spus ca le iubesc si le voi face mereu in diverse moduri si cu diverse fructe. Si pentru ca mai aveam o punguta cu prune la congelator, a trebuit sa le consum si sa ma sacrific sa mananc aceasta bunaciune.
Mod de preparare aluat:
– untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul, adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie
– adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana pentru a pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana
– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata de faina intindem aluatul in functie de tavile folosite.
Tava trebuie unsa cu putin unt apoi asezam aluatul in tava, presaram pesmetul si asezam prunele unele cu fata in sus si unele cu fata in jos (e mai interesant asa pt ca atunci unele vor ramane zemoase deasupra iar celelalte se vor scurge peste pesmet).
Deasupra presaram zaharul brut si scortisoara.
Dam tava/ tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute.
Dupa ce s-a racit putin, atat cat sa nu ne ardem, feliem si servim.