Tarta cu prune si bezea

de Criss in Prajituri, 10 Sep 2014 | 7465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -5 oua
  • -100 + 250 g zahar
  • -180 g unt
  • -250 g faina
  • -1 praf de copt
  • -zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -o lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si bezea:

Intr-un bol se adauga zaharul si galbenusurile si se spumeaza pana se topeste zaharul. Se adauga apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt. Rezulta o compozitie destul de vartoasa, care se pune cu ajutorul unei palete intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Peste acest aluat se pun prunele taiate in sferturi si se coace prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mic.

Elena spunea ca se coace 15 minute, eu am respectat acest timp de coacere dar clar n-a fost suficient, deci lasati-o mai mult, undeva la 30-35 minute.

Intre timp se bat albusurile spuma cu cele 250 g zahar. La final se adauga si zeama de lamaie, care va face bezeaua sa fie crocanta la exterior. Bezeaua obtinuta se pune intr-un posc si se spriteaza peste prajitura, dupa cele 35 minute. Se mai pune tava inapoi in cuptor 20-25 minute pana cand bezeaua capata o culoare aurie, apoi se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.

Abia cand tarta s-a racit de tot se pune in frigider, pentru ca altfel transpira bezeaua si nu mai ramane crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]