Tartă cu pui şi smântână

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2011 | 11669 vizualizari

 

Am făcut o tartă cu ce am avut prin frigider :)) Adică am încropit o tartă pentru a-i pune ceva la pachet soţului meu, mai ales că a inceput să aprecieze tartele sărate (cică din alea dulci încă nu vrea ...că mănâncă destule prăji şi chec şi...)....anyway......

Aşadar vă arăt şi vouă reţeta mea de tartă cu pui şi smântână

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat, cocă de tartă 
  • 140 gr unt
  • 260 gr făină
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 4 linguri lapte    
  • pentru umplutură:
  •  un piept de pui (eu am folosit doar o jumătate dintr-un piept foarte mare, cealaltă jumătate am pasat-o pentru aia mică :P)
  •  300 gr smântână
  •  1 ou
  •  1 legătură de mărar proaspăt
  •  100 gr telemea
  •  2 fire de ceapă verde
  •  un ardei gras
  •  delikat
  • 2 ouă crude pentru finisare :P

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu pui şi smântână:

Aluatul de tartă l-am întins în tavă, l-am înţepat cu furculiţa, am pus o mână zdravăna de fasole boabe (ca să nu se ridice şi să se umfle şi să se tragă de pe margini) şi l-am lăsat la copt cam vreo 15-20 minunte.. Data viitoare voi folosi pietricelele mele de râu (că le pot refolosi la nesfârşit) 

Pieptul de pui l-am fiert şi l-am tocat mărunt. Am tocat şi ardeiul, mărarul, ceapa verde şi le-am amestecat cu oul şi 200 gr smântână adăugând puţin delikat. Le-am turnat peste pieptuld e pui şi am amestecat bine, cam aşa pentru omogenizare ca la compoziţia de pârjoale :)).

În aluatul de tartă copt am pus amestecul de carne legume şi smântână peste care am ras telemeaua (pe răzătoarea mare). Deasupra am turnat un amestec din 100 gr de smântână şi 2 ouă crude, bătute bine ;)

Am dat totul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu pui şi smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu conopidă şi brânză