Tarta cu rosii

de Miha in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2012 | 3648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Am facut o portie de aluat de paine, din care o parte am folosit pentru aceasta tarta, iar din ce-a ramas am facut o paine micuta de casa. 
  • 300 ml apa calduta
  • 10 g  drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ~550 g faina
  • Pentru tarta:
  • 200 g aluat de paine
  • 8 rosii cherry
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • usturoi cu piper
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rosii:

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine. Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina, trebuie sa avem un aluat elastic si  nelipicios.

Aluatul dospit il intindem intr-o tava mica (18 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Punem deasupra rosiile cherry taiate in jumatate. Presaram sare, piper cu usturoi, busuioc si oregano dupa gust. Stropim cu ulei de masline si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45 de minute, pana aluatul se rumeneste usor.

Se portioneaza si se serveste calda. E buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

16.02.2012, 22:39

servire ireprosabila
cum poti sa refuzi asa ingerasi

dakris 1

16.02.2012, 22:46

Ce copilasi frumosi ai! Sa iti traiasca! Buna si aspectuoasa tarta!

jolygina 1

19.02.2012, 10:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat