Tarta cu spanac

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2014 | 47867 vizualizari

 

ador spanacul, incerc sa-l folosesc in cat mai multe preparate. Azi am facut tarta si ciorba de spanac ;)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr. faina alba
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • cca 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei

Umplutura:

  • cca 500 gr. spanac proaspat
  • 3 linguri ulei + sare si piper dupa gust + usturoi granulat pentru calit spanacul
  • 3 linguri de gris

In plus:

  • 1/2 iaurt natural
  • 2 oua
  • cascaval ras (cca 150 gr.)
  • marar verde tocat
  • 2 linguri de gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac:

Pentru inceput spalam spanacul in mai multe ape, il taiem, il condimentam si il calim in ulei cca 10 min la foc potrivit. O sa lase destula apa, daca il caliti mai mult in ideea ca vreti sa scada apa lasata, va deveni uleios. Eu am preferat sa adaug gris dupa cele 10 minute, asa am reusit sa obtin o umplutura cremoasa.

Aluatul: drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sare si zahar. Adaugam apa calduta, faina si picuram din cand in cand cate putin ulei pana obtinem un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua. O parte se intinde pe masa infainata, asezam apoi foaia in forma de tarte, o gaurim cu furculita din loc in loc si presaram peste aluat putin gris (pentru a absorbi in timpul coacerii umezeala in exces din umplutura).

Peste gris intindem in strat uniform crema de spanac, acoperim tarta cu alta foaie formata din aluatul ramas. Intepam si cea de-a doua foaie din loc in loc cu furculita, apoi batem ouale cu iaurtul, adaugam marar verde tocat si intindem amestecul obtinut cu dosul unei linguri peste tarta. Deasupra presaram cascaval ras din belsug.

Dam tava la cuptor pentru 30-40 min. la temperatura de 180 pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu crema de branza si cascaval