Tarta cu spanac si branza

de oanapl in Mancaruri de legume, 11 Mar 2017 | 5478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri apa
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g spanac
  • 1 varf piper
  • 1 ou + 1 albus
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • 1 varf nucsoara
  •  uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 20g susan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si branza:

Intr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.

Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi ouale batute. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucsoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.

Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat, apoi o asezi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Adaugi compozitia de branza cu spanac si tai surplusul de aluat.

Intinzi restul de aluat, apoi decupezi inimioare cu ajutorul unei forme si le asezi peste crema incepand din margine spre centrul tavii.

 Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte, apoi presari susan. Introduci tarta in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana si cascaval