Tarta cu spanac si piept de pui

de Lavinia in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2012 | 10840 vizualizari

 

O tarta minunata care poate fi savurata in orice moment al zilei....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 100 g untura
  • 100 g smantana
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde(aprox. 350-400 g)
  • Umplutura:
  • 200 g spanac
  • 200 g piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si piept de pui:

Am oparit spanacul si l-am scurs bine de apa.

Am calit ceapa in uleiul de masline,am adaugat spanacul ,usturoiul si pieptul de pui taiat cubulete mici.

Am lasat amestecul l-a racit si intre timp am facut aluatul.

Am mixat untul cu untura,smantana,sarea,ouale si praful de copt ,am adaugat treptat faina si am framantat aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Am uns o tava de tarta(26 cm diametru) cu unt si am intins 2/3 din aluat.Am intepat aluatul din loc in loc si am bagat aluatul in cuptor timp de 10 min.

Am adaugat smantana,ouale si cascavalul ras peste compozitia de spanac si am asezonat cu sare si piper.

Am scos tava din cuptor ,am intins compozitia uniform ,am intins celalalt aluat si am taiat fasii pe care le-am asezat peste tarta si le-am uns cu galbenus de ou.

Am introdus din nou tarta la cuptor pentru 35 de minute (sau mai mult)

TIPS-URI

1

Puteti inlocui untura cu unt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]