Tarta cu spanac si telemea

de Ina in Aperitive / Garnituri, 24 Mai 2010 | 6371 vizualizari

 

Multumesc pentru aceasta reteta lui Julie :-*
Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/7021/placinta-cu-spanac.html

 

INGREDIENTE

  •  ALUATUL:
  • 150 g margarina sau unt
  •  200 g faina
  •  2 linguri smantana
  •  un praf de sare
  • UMPLUTURA:   
  • 400 g spanac
  • 2-3 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 200g branza telemea, data pe razatoare
  • 2 linguri pesmet
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si telemea:

Se framanta aluatul amestecand  bine toate ingredientele. Coca obtinuta  o lasam  la frigider cca 30 minute.

Intr-un bol mare amestecam spanacul  ( eu am folosit spanac congelat ),  branza rasa, pesmetul, ouale , sare si piper dupa gust.

Din aluatul de la frigider luam cam  trei sferturi si intindem o foaie pe care o asezam intr-un vas rotund de yena,  uns cu unt si tapetat cu putin pesmet, astfel incat  foaia  sa imbrace  si peretii vasului. Intepam coca din loc in loc cu furculita. Turnam umplutura peste aluat, iar deasupra decoram cu fasii de coca, formand un gratar.

Ungem  totul cu ou  batut , apoi presaram mac  si dam  la cuptor pentru cca. 40 minute.

Taiem cand e rece si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ina 1

24.05.2010, 16:25

rondele, asa...

nadina73 1

24.05.2010, 23:44

ce bine arat super ina 5 furci sigur si mari si late

Ina 1

25.05.2010, 08:38

nadina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza