Tarta cu telemea si rosii

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2011 | 5125 vizualizari

 

Ochii vad, burtica pofteste :) . Cand am vazut zilele trecute tarta aceasta la Edith am stiut ca va sta curand si pe masa noastra. Rosiile incep sa prinda gust si culoare, taranii ne imbie cu branza proaspata, asa ca nu am stat pe ganduri.

 

INGREDIENTE

Iti trebuie o tava dreptunghiulara mica sau o forma de tarta cu diametrul de 24 cm. Am folosit:

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 350 gr telemea de oaie scursa bine
  • 300 gr smantana
  • 2 oua
  • 2-3 rosii
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu telemea si rosii:

Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade.
Intr-un bol amesteci smantana cu ouale (foto 1), cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in amestec (foto 2). Rosiile le feliezi subtire (foto 3). Pui aluatul in forma, tai surplusul, torni umplutura si asezi uniform rosiile (foto 4). Presari piper si bagi la cuptor pentru 30-35 de min. Optional, in umplutura poti amesteca si o legatura de ceapa verde taiata marunt sau marar tocat.

Lasi putin tarta in forma sa se racoreasca si sa se dezumfle. Desi nu se taie feliile la fel de estetic, mi s-a parut mai gustoasa calda decat rece, dar se poate servi in ambele variante. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu telemea si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Anchoa de Santoña y pimiento de piquillo