Tarta cu urda si gem de capsuni

de Copiosus in Prajituri, 7 Feb 2013 | 3733 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250 g. faina
  • 125 g. zahar
  • 125 g. margarina sau unt
  • sare
  • o lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
  • 500 g. urda
  • un ou
  • 5 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 4-5 linguri de gem de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urda si gem de capsuni:

Pentru inceput, se prepara aluatul. Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, nu folositi palmele, pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, se infasoara in folie transparenta si se pune in frigider unde se lasa minim 30 min.Se mai poate adauga zahar vanilat, sau alte esente, in functie de reteta pentru care e folosit.Daca se doreste sa fie mai crocant, nu se mai pune praful de copt.

Se amesteca bine urda cu oul,zaharul si zaharul vanilat.

Se iau trei sferturi din aluat si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava ( eu am folosit una rotunda,de 28 cm) si se inteapa cu furculita. Daca aveti tava speciala pentru tarta, e si mai bine. Se adauga urda si se niveleaza,iar deasupra se intinde gemul.

Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii si se face grilajul ce se aseaza peste tarta.

Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Nu scoateti tarta din tava,oricat de mare ar fi tentatia :) , pana nu se raceste.  

 

http://copiosus.blogspot.ro/2013/02/tarta-cu-urda-si-gem-de-capsuni.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urda si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Rocsi 1

07.02.2013, 20:17

Bine ai venit!

Copiosus 1

08.02.2013, 08:47

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:33

like

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura grilaj cu branza si cacao