Tarta cu urzici

de Lau in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2016 | 5706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 g untura
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura
  • 500 g urzici(fierte)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura faina
  • 2 catei usturoi
  • 300 ml lapte
  • 100 g smantana
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu urzici:

Intr-un vas amestecam faina cu sarea,piperul,praful de copt si facem o gaura in mijloc,adaugam untura la temperatura camerei,ouale batute si incepe sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie mai adaugam apa).Invelim in folie alimentara si dam la rece pana pregatim umplutura.

Intr-o tigaie adaugam uleiul,ceapa tocata marunt si calim putin dupa care adaugam faina,amestecand continuu,adaugam urzicile(fierte si scurse de zeama )tocate marunt,laptele si lasam sa fiarba cca 10 min (pana ce se ingroasa putin sosul)

Luam de pe foc adaugam ouale batute cu smantana,usturoiul pisat,condimente dupa gust si amestecam bine,

Lasam sa se raceasca bine

Intindem aluatul pe masa infaianta,asezam in tava tapetata cu hartie de copt,intepam cu furculita dupa care adaugam compozitia de urzici.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu urzici, oua si mozzarella