Tarta de cartofi

de Miha in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2014 | 8841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi medii
  • 100 g mozzarella
  • 100 g telemea
  • 2 oua
  • sare si piper
  • marar verde
  • 1 lingura condimente uscate (ceapa verde, patrunjel, lamaie, coriandru, usturoi, ghimbir, ardei iute, curcuma)
  • 1 lingura unt + 1 lingura ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de cartofi:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scurg de apa si se lasa la racit.

Cartofii raciti se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. La fel procedam cu mozzarella si telemeaua. Adaugam sare si piper dupa gust, condimentele uscate si mararul verde tocat. Omogenizam, apoi adaugam ouale si amestecam bine.

Condimentele uscate se pot inlocui cu orice alte condimente va plac voua.

Intr-o tigaie mare punem untul si uleiul. Cand s-au incins bine punem compozitia de cartofi si cu dosul unei linguri aplatizam si uniformizam, astfel incat sa obtinem un strat compact.

Lasam la foc mic spre mediu, pana se rumeneste. Intoarcem pe partea cealalta ajutandu-ne de o farfurie cu acelasi diametru ca si tigaia si lasam sa se rumenesca.

Eu am folosit o tigaie foarte mare (nu stiu exact cat are diametru, cred ca 30 cm). Daca nu dispuneti de tigaie mare, coaceti in 2 ture.

Se portioneaza in felii ca si pizza si se servesc calde cu sos de usturoi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]