Tarta fluturash

de Corinuta in Prajituri, 29 Oct 2010 | 4314 vizualizari

 

by Gaby_d

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte rece
  • kiwi
  • ananas din compot
  • mandarina
  • bobite de ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta fluturash:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mai bate pana se topeste. Se incorporeza amestecand incet galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt.

Se toarna aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea dupa 15-20 de minute si daca este copt se lasa sa se raceasca.

Se bate praful de creme ole impreuna cu frisca si laptele pana devine o crema. 

Blatul se taie in doua pe verticala, se rotesc si se distantanteaza cele doua parti asfel incat sa ramana loc pentru feliutele de kiwi care se aseaza in mijloc. Se insiropeaza blatul cu zeama de compot de ananas, se pune crema de ciocolata peste blat si se orneaza cu rondele de ananas, kiwi, felii de mandarina si bilute de ciocolata.

Aici aveti tortul original care este mult mai frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta fluturash" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere si scortisoara